Î.M. «Apă-Canal»

din Ungheni

0(236) 2-31-51 — Dispecerat 24/7

0(236) 2-36-85 — Anticameră (Luni-Vineri 8.00-17.00)

Ziua Mondială a Apei!

Apa este elementul constitutiv al vieții.

La 22 martie, în fiecare an, este Ziua Mondială a Apei, o zi dedicată concentrării atenției asupra problemelor legate de apă. Ziua Mondială a Apei din anul acesta, 2022, se va concentra pe tema Valorizarea apei și a apelor subterane.

De ce este importantă Ziua Mondială a Apei?

Afectează milioane de oameni: Se estimează că 780 de milioane de oameni trăiesc fără apă potabilă accesibilă și curată. Consumul de apă contaminată poate duce la o serie de boli care pun viața în pericol.

Poluarea apei afectează și viața sălbatică În fiecare an, nenumărate animale mor ca urmare a poluării apei. Poluarea poate apărea în mai multe moduri, de la gunoi fizic la scurgeri de substanțe chimice, ceea ce face ca apa să devină toxică pentru animalele care depind de ea fie pentru băut, fie ca habitat.

Cum să sărbătorim Ziua Mondială a Apei?

1. Curățați sursa locală de apăÎmpreună cu familia și prietenii, formează propriul echipaj de curățare a apei din localitate sau cartier. Acest lucru poate părea un pas mic și nesemnificativ, dar cu o valoare foarte mare pentru viața noastra. 

2. Încercați să reduceți consumul de apă menajerS-ar putea să pară că nu folosești multă apă în viața ta de zi cu zi, dar ai fi surprins de câtă apă este nevoie pentru a îndeplini sarcinile casnice. Dușul mediu folosește aproximativ 64 de litri de apă.


Să valorificăm Apa!

Orice strop contează!

ACU.md

22.03.2022

Î.M. «Apă-Canal» din Ungheni

Linkuri utile

© Î.M. «Apă-Canal» din Ungheni