Î.M. «Apă-Canal»

din Ungheni

0(236) 2-31-51 — Dispecerat 24/7

0(236) 2-36-85 — Anticameră (Luni-Vineri 8.00-17.00)

22 Martie — Ziua Mondială a Apei, un eveniment anual al Organizației Națiunilor Unite care se concentrează pe importanța apei potabile.

❗️Tema Zilei Mondiale a Apei 2024 este „Apa pentru pace”.

ONU: „Apa poate crea pace sau poate provoca conflicte. Când apa este limitată sau poluată, sau când oamenii au acces inegal sau nu au acces, tensiunile pot crește. Accesul la apă potabilă este un drept al omului. Există o nevoie urgentă de a lucra împreună pentru a proteja și conserva cea mai prețioasă resursă a noastră. Cooperarea în domeniul apei deschide calea pentru cooperarea pentru toate provocările comune. Trebuie să folosim apa ca un instrument pentru a crea o lume mai pașnică și mai prosperă pentru toți.”

✅Calitatea vieții depinde direct de calitatea apei!

✅La Stația de Tratare a Apei din Ungheni, supraveghem calitatea apei distribuite 24 de ore din 24 și prelevăm frecvent probe, efectuând peste 1700 de analize de laborator anual, prin care monitorizăm cca doisprezece indicatori conform buletinului de analiză (Legea nr. 182/2019 privind calitatea apei potabile)

✅Laboratorul ÎM ACU testează fără oprire apa furnizată unghenenilor. Mai mult, efectuăm analize ale apei potabile conform unui program lunar, prelevând probe zilnic din șapte puncte din zona de distribuție.

‼️De Ziua Mondială a Apei, reamintim cetățenilor, că există reguli care ne permit să păstrăm curată apa, atât pe cea subterană, cât și pe cea de suprafață! Că este mult mai ieftin să protejezi resursele de apă decât să le aduci la o calitate corespunzătoare, după ce au fost poluate deja.

💦Apa este vitală pentru viață — să o prețuim și să o protejăm pentru un viitor durabil și plin de pace!

Î.M. «Apă-Canal» din Ungheni

Linkuri utile

© Î.M. «Apă-Canal» din Ungheni