„APĂ-CANAL UNGHENI“ S.R.L.

0(236) 2-31-51 — Dispecerat 24/7

0(236) 2-36-85 — Anticameră (Luni-Vineri 8.00-17.00)

„Aventura verde pentru tinerii Eco-conștienți”

📌Marți, 02.07.2024, peste 30 de tineri din raionul Ungheni, participanți ai taberei de vară „Aventura verde pentru tinerii Eco-conștienți”, au vizitat Stația de Epurare a Apelor uzate din cadrul Apă-Canal Ungheni, situată în comuna Valea Mare.

✅Tinerii au aflat detalii despre cum funcționează stația în prezent, li s-au explicat noțiunile de epurare mecanică și biologică a apelor uzate, despre instalații și pompe, cum decurge procesul propriu-zis de epurare, despre nămolul format în procesul epurării și ce poluanți se află în apa uzată.

✅Susținem inițiativa organizatorilor întru implicarea tinerilor nu numai să protejeze natura, ceea ce este absolut necesar, dar și pentru conștientizarea efectului deșeurilor care ajung în canalizări și care afectează rău mediul înconjurător.

✅Tabăra „Aventura Verde pentru tineri Eco-conștienți” este organizată în cadrul proiectului UNICEF „Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților tinerilor în domeniul Apă, Sanitație, Igienă și Mediu în regiunile Cheie Cahul și Ungheni”, implementat de către AO Centrul Național de Mediu, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNDP Moldova și UNICEF.

Administrația Apă-Canal Ungheni,

ACU.md

03.07.2024

„APĂ-CANAL UNGHENI“ S.R.L.

Linkuri utile

©„ APĂ-CANAL UNGHENI“ S.R.L.